Forældre og børn

Børn kan også have det svært

At være forælder er forbundet med mange glæder og bekymringer. Det er naturligt, men ind imellem er der situationer, der kræver noget mere. Måske har jeres barn nogle vanskeligheder, måske udsættes det for dramatiske begivenheder eller svære livsomstændigheder – måske har barnet det i en periode rigtig svært eller udviser en adfærd, som bekymrer jer.

Reaktionsmønstre hos børn kan være meget forskellige, og nogle kan have svært ved at sætte ord på det. Hvis de ikke føler sig hjulpet, kan tilstanden forværres over tid.

Reaktioner hos børn

  • Børn kan f.eks. reagere psykosomatisk, d.v.s. ved at få mavepine, hovedpine eller andre smerter.
  • eller adfærdsmæssigt, fx ved at blive indadvendte, overfølsomme, trætte, sure eller kede af det og miste koncentrationen eller overblikket.
  • andre kan blive overaktive, opmærksomhedssøgende eller konfliktsøgende.
  • nogle kan udvikle angst eller depression.
  • de større kan fx blive triste, overdrevet selvkritiske, trætte, skolevægrende eller selvskadende, eller det kan gå ud over deres madvaner.

Børnenes vanskeligheder er ofte et udtryk for, at der er noget svært, som de ikke kan håndtere. Med den rette hjælp kan de lære at håndtere ting mere konstruktivt og få bedre fat i deres egne ressourcer. Det er vigtigt for selvværdet og den videre udvikling.

Som forældre spiller I en vigtig rolle, og måske har I brug for hjælp til at forstå og give barnet den rette støtte.

Det er vigtigt at følge sin mavefornemmelse. Reager hvis du synes dit barn mistrives.

Kontakt Psykolog Tine Magill

Har du spørgsmål? Kontakt mig og lad os tage en uforpligtende snak

Jeg sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til mig.

Ring til mig på telefon (+45) 28 60 38 50 eller send en mail til kontakt@tinemagill.dk. Jeg besvarer din henvendelse hurtigst muligt.